Oldal kiválasztása

Az online HACCP naplózás adatforgalma lényegében csak akkor lehet fontos, ha az internet előfizetés nem korlátlan, hanem korlátozva van az adott netcsomagban meghatározott adatmennyiség eléréséig. Ilyen lehet például a mobilnet, ami pár GB-ig használható, aztán kikapcsolja a szolgáltató vagy durván belassítja a netet.

Az eHACCP felhasználóknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy a rendszer „sokat eszik”, mivel semmi felesleges alkalmazás nem fut a háttérben, nem tartalmaz bannereket, nem tölt be óriás méretű képeket. Ha már a képeknél tartunk, a kritikus ellenőrzési pontokhoz előírt fotók feltöltése fogyaszthat pár Mbyte adatmennyiséget, de nem számottevő, ráadásul az okostelefon fényképezőjének megfelelő beállításával töredékére csökkenthető a fájlméret.

! Tippek a fotók feltöltéséhez:
Használjon .jpg tömörített képformátumot és elég a 72 DPI felbontás, nincs szükség nyomtatási minőségre, ami rendszerint nagyméretű 300 DPI felbontást használ. Így nemcsak jelentősen kevesebb adatforgalmat generál, de maga a feltöltés is gyorsabb lesz, persze ez függhet a mobilnet sebességétől is.

Adatforgalommal csak online naplózáskor kell számolni, viszont az eHACCP rendszerében offline üzemmódban is tölthetőek a HACCP naplók. Ehhez mindössze az eHACCP Android-alkalmazást kell letölteni okostelefonunkra és nincs szükség internet kapcsolatra a naplózáshoz.