Oldal kiválasztása

Egy Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében tartottak ellenőrzést a hét elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az egységben számos adminisztratív, higiéniai és élelmiszer-biztonsági hibát tártak fel az ellenőrök, továbbá mintegy 150 kg lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert vontak ki a forgalomból.

A hajdúszoboszlói Geotherm Kft. – Hotel Silver Étterem ellenőrzése során a hivatal szakemberei 21 tétel, összesen 151 kg gyártói, illetve saját jelölés alapján lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint jelölés alapján, illetve jelöletlenség miatt nem nyomon követhető élelmiszert találtak, melyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. A helyszínen számos egyéb, higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. Többek között a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak.

A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot. Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette. A hatóság határidő tűzésével felhívta az élelmiszer vállalkozást a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.

Forrás: http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/neves_magyar_szalloda_ettermere_csapott_le_a_nebih_botrany_amit_talaltak.650394.html