Oldal kiválasztása

Élemiszerbiztonsági hírek

Súlyos higiéniai, nyomonkövetési hiányosságok egy tofugyártó üzemben

Súlyos higiéniai, nyomonkövetési hiányosságokat és rágcsálóürüléket találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy, elsősorban külföldi piacra értékesítő budapesti tofu-előállító üzem ellenőrzése során. Az egységben tapasztalt jelentős...

Nébih ellenőrzés: minden harmadik helyen probléma volt a halételekkel

Július és augusztus folyamán kiemelt figyelmet fordított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata az éttermek és halértékesítő helyek, halboltok ellenőrzésére. A szakemberek a nyár utolsó két hónapjában 18 vállalkozásnál találtak és...

Félidőben a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Idén is útjára indult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, ahol a szakemberek többek között az ünnepekhez kötődő termékeket, illetve az ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító kereskedelmi egységeket és vásárokat vizsgálják. A félidő eredményei magukért...

2018. január 1-től kötelező az önellenőrzés

2018. január 1-én lép hatályba 28/2017. (V. 30.) FM rendelet, ami az élelmiszeripari vállalkozások által működtetendő önellenőrzési rendszerre vonatkozik. A rendelet kötelezi ezen vállalkozásokat részletes önellenőrzési terv felállítására és a benne foglaltak...

Jogerősen is ételmérgezés történt Óbudán

A bíróság szerint is ételmérgezés történt tavaly áprilisban Óbudán, a Budapest Környéki Törvényszék pénteki ítéletében ugyanis elutasította a Gyermekmenza Kft. keresetét. A cég azért indított pert, mert álláspontja szerint az általa felszolgált étel nem okozhatott...

Ételmérgezés Óbudán: nincs itt semmi látnivaló?

Lehet, hogy csak valamilyen kommunikációs hibát vétettünk, mert álláspontunk szerint nem bizonyított, hogy valóban megbetegedtek a gyerekek – mondta a Magyar Nemzetnek Páger Zsolt, a Hungast üzletfejlesztési igazgatója. A cég akkor került a címlapokra, amikor...

NAGYRABECSÜLT ÜGYFELEINK,
akik már digitálisan töltik HACCP naplóikat:

eHACCP ügyfelek