Oldal kiválasztása

Több, mint 150 kiló lejárt szavatosságú és nem nyomon követhető élelmiszert találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei egy négycsillagos hajdúszoboszlói szálloda éttermében. Az ellenőrök a hét elején jártak a Hotel Silver éttermében, ahol összesen 21 tétellel nem volt minden rendben. Összesen 151 kiló élelmiszert találtak, amely a gyártói vagy saját jelölés alapján már lejárt.

Találtak például olyan fagyasztott marhahúst, amelynek már augusztusban vagy tavaly novemberben lejárt a szavatossága. Emellett sok terméket találtak, például vadhúst és csontokat, amelyekről nem lehetett megállapítani, hogy honnan is származnak.

A Nébih más problémákat is talált a helyen, például a hűtőtérben a polcok rozsdásak, a hűtőajtók és a körülöttük lévő falak koszosak voltak, a konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot, az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait pedig előre kitöltötték, így az önellenőrzés a hivatal szerint „értelmét vesztette”. A Nébih várhatóan több százezer forintos bírságot szab majd ki a szállodára, és határidőt adott a problémák és jogsértések korrigálására. A Hotel Silver amúgy a Szállás.hu Év Szállása szavazásán 2016-ban közönségdíjas lett a 4-5 csillagos szállodák kategóriában és az idei szavazáson is nyerésre áll.

Forrás: http://index.hu/gazdasag/2017/11/02/nebih_hajduszoboszlo_szalloda/
Videó forrása: http://index.hu/video/2017/11/08/hotel_silver_nebih_konyha_hus/